JJMK Kelantan Live Update: Pengagihan Bantuan di Daerah Bachok Part 5

Di Kg Gunung dalam Daerah Bachok, kami dipertemukan dengan En Maidin, seorang pemandu teksi berusia 50 tahun. Isterinya pula seorang surirumah sepenuh masa, kadang2 mengambil upah menjaga sebuah kedai runcit milik saudara.

image

Pasangan ini dikurniakan 6 orang anak yang mana anak sulung mereka bekerja di ‘car wash’, 4 orang masih bersekolah, dan manakala yang bongsu masih kecil.

Untuk makluman, anak2 En.Maidin ni pandai2 dengan bantuan home tuition dari En. Maidin sendiri yang berkemahiran dalam mengajar teknik2 alternatif khususnya dalam matapelajaran matematik.

Walaupun pernah dapat bantuan dari majlis agama, keluarga En Maidin kini tidak lagi menerima apa2 bantuan dari pihak berwajib.

image

Dirumah En Maidin ini adalah antara tempat paling seronok bagi kami di JJMK Kelantan ini, kerana dimurahkan rezeki oleh Allah SWT dapat merasa rambutan yang sedang meranum dihalaman rumah yang jelas rapi terjaga dan bersih.

image

Dekat2 nak balik, satu dahan dikerat oleh En Maidin untuk kami menikmatinya, walaupun sudah banyak yang diambil terus dari pokok yang rendah. Terima Kasih En Maidin dan keluarga, semoga Allah mempermudahkan semua urusan, murah rezeki dan panjang umur.

This entry was posted in JJMK, Kelantan. Bookmark the permalink.

Leave a Reply